Η Αμοργός

Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων. Αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας με τα Δωδεκάνησα, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αστυπάλαια και απέχει 136 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά.. Έχει έκταση 121 τ.χλμ. και το μήκος των ακτών του φτάνει τα 112 χλμ.

Η άγρια ομορφιά των ορεινών όγκων κι οι καταπράσινες κοιλάδες, χαρίζουν στο νησί μια μοναδική ομορφιά. Τα αμέτρητα μονοπάτια του νησιού θα σας δώσουν την ευκαίρια να έρθετε κοντά στη φύση και θα σας οδηγήσουν στα ερείπια των τριών αρχαίων πόλεων, της Αρκεσίνης, της Αιγιάλης και της Μινώας . Η φυσική ομορφιά των ακτών θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης.

Το νησί εχει διατήρησει τη ταυτότητά του και έχει  ιστορικό  και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, θρησκευτικά μνημεία, και πολλές επιλογές διασκέδασης, ιδίως το καλοκαίρι όπου στα χωριά λαμβάνουν χώρα πανυγύρια με παραδοσιακή κουζίνα και μουσική.

Χαρακτηριστικό του νησιού είναι ότι έχει δύο φυσικά λιμάνια. Το ένα στον κόλπο των Καταπόλων και το δεύτερο στην Αιγιάλη. Τα κυκλαδίτικα χωριά που βρίσκονται στην κοιλάδα της Αιγιάλης, ειναι τα Θολάρια,  η Λαγκάδα και ο Ποταμός όπου μπορείτε να απολαύσετε την φιλοξενία των κατοίκων καθώς και τοπικές γεύσεις.

Νότια της Αμοργού βρίσκεται η Αρκεσίνη όπου φιλοξενεί το Μακεδονικό οχυρό,  τον καλύτερα σωζόμενο πύργο αυτού του τύπου στις Κυκλάδες.

Πρωτεύουσα του νησιού ειναι η Χωρα. Ένα γραφικό χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια, διώροφα αρχοντικά και το λόφο με τους ανεμόμυλους που αγναντεύει το Αιγαίο. Εκεί μπορείτε να επισκευθείτε τον πύργο του  Γαβρά όπου στεγάζεται η Αρχαιολογική συλλογή του νησιού.

Το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, το οποίο απέχει μόλις 4 χλμ απο τη Χώρα, είναι πλούσιο σε ιστορικά κειμήλια, έχει ξεχωριστή αρχιτεκτονική και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που έκπληκτοι ανεβαίνουν 300 σκαλοπάτια ως την καρδιά των θεόρατων βράχων για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν το μεγαλείο της φύσης.

Το νησί του απέραντου γαλάζιου είναι εδώ για να το ανακαλύψετε!